27 Mart 2013 Çarşamba

                                Gelinlik tasarım yarışması sketchlerim..


8 Mart 2013 Cuma


ortaokuldan hatıralar...


BENDENİZİN 
GÜNLÜĞÜME ÇİZDİĞİM HAYATIMA DAİR ESPİRİ GÜNLERDEN KARELER..kopyalamayınız:)

çok konuşanın sonu ...
                      habi be ordan seviyormuş..hahahahaha:)
                     Aikidocu ruhumla çizdiğim bir karikatür..
                             benden bi kare..
Bir zamanlar, ıspartada beraber çalıştığım adnan abimin ,yolda önünen bakmadan yürüyüp ,etrafa dağılan miyop gözlüğü ve çantası:) siz düşünün adam göremiyor..sonunu çizemeden asker oldu abicim..ŞİMDİLERDE KİMSE BİLMİYOR NERDE..


7 Mart 2013 Perşembe



EV TEKSTİLİ TASLAKLARIM..GİYDİRME 






BAHARAT YOLLARINDAN ESİNLENİP  KARIŞIK BAHARATLARDAN YAPTIĞIM KUMAŞ TASARIMIM..





20 Şubat 2013 Çarşamba

KONSEPT
BÜYÜLÜ GEÇMİŞ:Geçmişimizde yaşadığımız ama hala çözümleyemediğimiz çözülemeyen düğümlerle örülen bir hayat...içimizde küçük kalbimizin taşıdığı hayat mücadelesi,kimimiz için şaşalı bir hayat,kimimiz içinse geceleri ıslak bir yastığın izler bıraktığı kumaş..Görünmeyen gerçeklerin aslında görünen kısmında yaşanılan dramın öyküsü..

16 Şubat 2013 Cumartesi

IF WEDDİNG 4.GELİNLİK YARIŞMASI

İf Wedding Fashion İzmir- 7. Gelinlik, Damatlık ve www.rthaber.com Abiye Giyim Fuarı “Zamana Dokunmak” temasıyla düzenlenen “4. Gelinlik Tasarım Yarışması” finaliyle açıldı. Yarışma finaline kalan 15 tasarım podyumda sergilendi.Türkiye’nin tek Avrupanın en büyük Gelinlik, Damatlık ve Abiye Fuarı İf Wedding Fashion İzmir 7. Kez kapılarını sektör temsilcilerine açtı. Açılışta “Zamana Dokunmak” temasıyla düzenlenen “4. Gelinlik Tasarım Yarışması”nda finale kalan 15 tasarım sektörün beğenisine sunuldu. Jürinin oylaması sonucunda birinciliği Okan Karakuş, ikinciliği Hatice Kübra ÇİÇEK, üçüncülüğü ise Tuğçe Özcan’ın gelinlik tasarımları kazanırken dereceye girenlere para ödülü veril
 d                                i.  


24 Ocak 2013 Perşembe

GİYİMDE PÜF NOKTALAR

NASIL GİYİNMELİYİM..PÜF NOKTA AYNADA KENDİNİ İZLEMEK Elbise ve bluzlarda bakışları, vücudun en güzel yerine yönlendirecek kesim detayları ve özellikle eteklerde bacakları ön plana çıkaran derin yırtmaçları stilinizin ana parçaları olarak kullanabilirsiniz. Düşük belli ancak arka cepleri büyük ve yukarıda olmayan kot pantolonları tercih edebilirsiniz. Kıyafetlerde kumaş seçimi yaparken vücut hatlarını ortaya çıkaran ama vücuda yapışmayanlara öncelik verin. Stilinizin ana parçaları V yakalı bluz ya da V kesimli, bele oturan ceketler olabilir. Haki ve kahve tonları gibi birbiriyle uyumlu renkler vücudu daha zayıf, tek renk kıyafetlerle hem güzel görünebilir hem vücut kıvrımlarınızı ortaya çıkarabilirsiniz. Giyim tarzınıza uygun yüksek topuklu bir ayakkabı boyu uzun gösterip kalçalarınızın daha dik durmasını sağlar.boru paça pantolon ve ceketler sizi daha clas bir havaya bürüyebilir.. Yüksek topuklu ayakkabılar ve hafif dekolteli bluzlarla kombini tamamlayabilir, güzel giyinmenin keyfini yaşayabilirsiniz. Sezon modasını yansıtan şapkalar, çantalar, kolye ve kemerlerle düz kesim kıyafetlerinize hareketlilik kazandırabilirsinz...bütün bunların yanısıra vücudunuzu iyi tanımak çok önemlidir..basenli kalçalarınız varsa kesinlikle dar kesimler tercih etmemelisiniz..şu an moda olan ispanyol pantolanlar size ilham verebilir..yahut belden oturtmalı çan etekler.size daha kibar bir görünüm kazandırabilir..bununla birlikte kombinlediğiniz kravuze.V yakalı bluzlerde giyilebilir..aynaya bakıp vücudunuzu tanımayı ihmal etmeyin derim..

10 Ocak 2013 Perşembe

FİNAL HEYECANI

VEEEEEEEEE KAZANMIŞIMMMMMMMMMM:) FİNALDEYİMM. http://izfas.com.tr/duyurular_tasarimlar_yarisacak-l-1-sayfa_id-101-id-196108-g_id-4344

HEYECAN

IF WEDDING FASHION 4. GELİNLİK TASARIM YARIŞMASI TEMA: ZAMANA DOKUNMAK yarışma için bende birşeyler tasarladım.sonuçları heyecanla bekliyorum...daha açıklanmadı::::

6 Ocak 2013 Pazar

BEST MODEL:SEVİYE İKBAL PHOTOĞRAPHY:HÜSAM ÇAKALOĞLU TASARIM:HATİCE KÜBRA ÇİÇEK

DRAPAJLARIM

DRAPAJ NEDİR.. Drapaj, Fransızca bir kelimedir drapeden türemiştir. Drape giysiye verilen bolluk ve şekiller olarak adlandırılmaktadır. Drapaj bu işlemin yapılmasına denir. Drapaj, tekniğinin uygulanmasında bir manken kullanılır bu manken canlı veya cansızdır. Drapajla çalışmak uzun zaman alabileceği için cansız manken tercihidir. Eğer çalışacağımız beden ölçüleri cansız mankenle uyuşmuyorsa cansız manken çeşitli maddelerle (örneğin: tahta elyaf) doldurulur. Bu tekniği genelde moda evleri kullanmaktadır. Bu yöntemde kullanılan kâğıdın ve Amerikan bezinin düz boy ipliğinin geliş yönüne dikkat edilmelidir. Drapaj tekniğini uygularken bizlere yardımcı olabilecek malzemeler: -Manken (canlı-cansız) -Kâğıt veya Amerikan bezi -Ekstrafor -Makas -Toplu iğne-dikiş iğnesi -İp -Mezura -Elyaf -Gerekli durumlarda vatka -Gönye-iletki Süsleme için kullanılabilecek malzemeler -Sabun-kalem -Ayna Drapaj tekniği ile yapılan çalışmalar kişinin yaratıcılığını ve pratikliğini arttırmaktadır ve aslında en kolay yöntemlerden biridir öğrendikten sonra. Tek zorluğu kişiye özel çalışıldığından kişinin beden ölçülerinde sürekli bir değişiklik olması bizim işimizi zorlaştırır. Bu yüzden ürün bir an önce ve giyileceği tarihe yakın bir dönemde hazırlanmaya başlanmalıdır, dikiş paylarının fazla bırakılmasında fayda vardır. Bu çalışmada tekrar başa dönmemek için her adımda uzaktan modelin manken üzerinde nasıl durduğuna bakmak bizim için iyi olacaktır. Beden üzerinde çalışılırken kişiye yakışmayacağı düşünülen yerde model üzeride değişiklik yapmak işimizi kolaylaştırır. Bu sayede hayal gücümüzde gelişir. Kişiler, giysiyi giymese de üzerlerinde nasıl duracağını yorumlama yeteneğimiz gelişir. Bazı modeller vardır ki kalıbını çıkarmak neredeyse imkânsızdır ve drapaj tekniği ile rahatlıkla kalıbını çıkarabiliriz. Modelin tümünü görme imkânına sahip oluyoruz, Oransız vücutlarda standart ölçüleri kullanamayacağımızdan drapaj tekniği bize kolaylık sağlayacaktır. Bu teknikle prova pratiğimiz artacaktır. Drape yüzyılı diye adlandırılan III. Henry döneminde giysilerde metrelerce kumaşlar kullanılmıştır ve bunlardan kaçınılmamıştır. En gösterişli giysiler bu dönemlerde üretilmiştir.... DRAPAJ YÖNTEMİYLE TASARLADIĞIM KIYAFETİM VE AŞAMALARI..

5 Ocak 2013 Cumartesi

Merhaba smokin..seni tasarlamadan önce tv de victoria meleklerini gördüm..iç çamaşırlarının üzerine giydikleri çizgili bir kıyafetden etkilenip seni tasarladım..nasılmı..aldım terzi mankenimi elime...siyah bücürüğümü,azıcık uzattım boyunu .. Bezyağı dokunmuş Amerikan bezi kumaşla bir güzel sarmaladım,doladım seni. iğnelerde yardım etti tabi,arada birilri düştü,birileri battı..birileride yerlerde süründü ama sonunda en sivri dilli olanları sana kaçtı.. seninle ve mezuromla dost ortaya sen çıktın..biz seni çok sevdik..yıl sonu defilemde bile sergiledik..hatta best model seviye ikbal' de seni sevdi..gittik antalyada bir güzel çekimler yaptık..seni seviyorum smokinin
:)

ESİN KAYNAĞIM

yohji yamamoto
http://www.farfetch.com/shopping/women/yohji-yamamoto/items.aspx?oby=5&cur=EUR&bfdqbt=+yohji%20yamamoto%20fashion&campaign=WomensDesignersEURZ&gclid=CIfzoeWH0rQCFcZb3godhjQAkg#ps=1&pv=60&oby=5 yoji yoji yojii..tam bir bilinmezli denklem sanki adam..kıyafetlerine kattığı yorumlar,kırmızıya dokunuşu,paralel,futuristik çizgileriyle unutulmuycak bir tasarımcı.. siyah her modacinin zor zamaninda kosa kosa geri dondugu, vazgecilmezidir belki ama, bu modaci için işin boyutu çok başka... 89'da kendisinden cok etkilenen wim wenders onun adina notebook on cities and clothes adinda bir film portresi yapmis, 90'da lyon'da sergilenen "madame butterfly" operasinin 91'de ise wagnerin "tristan ve isolde"sinin unu dort bir kitaya yayilan kostumlerini dizayn etmis yohji. bir yandan da modaci olarak kendine hic kucumsenmeyecek bir kariyer yaptigini, moda markasi altinda parfumler bile cikardigini dusunursek, "bir otur tokyo'da yavrum, yorulmadin mi heryerlere kosturmaktan" demesek de biz o sanki bizim aklimizdan gecenleri duymus gibi birazcik sakinlesti son gunlerde. surekli tokyoda yasiyor ve evet bos zamanlarinda evinde ese dosta karate dersi bile veriyor.bana azcık aikido dersi verse yeter hani.. tabi yok kızım gel ben seni yanıma alayım dersede hayır dersem haticeyim neticede...:)

ORJİN

Zamanla ne kadar sevimli şeyler yapar oldum yaaa..Değişen kişiliğimden ilham alıp tasarlıyıverdim..Deri kumaş ve sim kullanarak tasarladığım haminne dosyam..içine her türlü dosyalarınızı koyup portfolyalarda kullanabilirsiniz..:)
küçükken minik arabalar,evler,kaseler yaptığımız hatta elimizde cıvığı çıkasıya kadar oynadığımız oyun hamurları benim dosyamda heykelvari bi görüntü aldı..kıyafetlerimdede kullandığımı kırmızı deri kumaşı ayakkabı boyasıyla gölgelendirip eski görüntüsü verdim..önce korkmuştum oyun hamuru kurur,çatlar,kırılır diye,,saolsun hamurum benim yüzümü kara çıkarmadı..yapımı çok kolay..hatta dışarıda el yapımı ajandalar var bu tarz ..bi inceleyin derim..harika işler yapılıyor..gözleme devamm.................sağlıcakla kalın..